Inkivääriporkkanat
Portioner
Ohje
- 1 kg porkkanoita
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl tuoretta raastettua inkivääriä
- 0.5 tl suolaa
- 2 rkl hyvin hienoksi hienonnettua persiljaa
- Kuori tai raaputa porkkanat ja leikkaa viipaleiksi. Pienet varhaisporkkanat voit jättää kokonaisiksi.
- Kypsennä porkkanoita padassa tilkassa öljyä sekoitellen muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon fariinisokeri, inkivääri ja suola. Pane kansi päälle ja anna porkkanoiden hautua hyvin miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita välillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Lisää juuri ennen tarjoilua porkkanoiden joukkoon persiljaa.
- Inkivääriporkkanat sopivat lisäkkeeksi varsinkin possu- tai kana-aterialle.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: