Sök efter recept

Inkivääriporkkanat

Portioner
Ohje
  • 1 kg porkkanoita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl tuoretta raastettua inkivääriä
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl hyvin hienoksi hienonnettua persiljaa
  • Kuori tai raaputa porkkanat ja leikkaa viipaleiksi. Pienet varhaisporkkanat voit jättää kokonaisiksi.
  • Kypsennä porkkanoita padassa tilkassa öljyä sekoitellen muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon fariinisokeri, inkivääri ja suola. Pane kansi päälle ja anna porkkanoiden hautua hyvin miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita välillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  • Lisää juuri ennen tarjoilua porkkanoiden joukkoon persiljaa.
  • Inkivääriporkkanat sopivat lisäkkeeksi varsinkin possu- tai kana-aterialle.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lämpimät lisäkeruoat, Vegetaariset ohjeet