Hunajamarinoidut osterivinokkaat
Portioner
Ohje
- 150 g osterivinokkaita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pieni sipuli
- 0.25 tl rouhittua mustapippuria
- 0.5 dl silputtua persiljaa
- 0.75 dl hunaja-omenaviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 0.5 dl vettä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 dl rypsiöljyä
- Paloittele isot sienet, pienet sienet voivat olla kokonaisina. Asettele sienet kannelliseen astiaan.
- Viipaloi valkosipulinkynnet ja sipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita sienten päälle. Ripottele päälle pippuri ja persilja. Sekoita kevyesti.
- Sekoita viinietikka ja hunaja keskenään ja lisää sitten vesi, suola ja öljy. Valuta kastike sienille ja anna maustua vähintään pari tuntia tai vaikka yön yli.
- Nosta sienet tarjolle cocktailtikkujen kanssa, joilla ruokailijat voivat poimia sieniä.
Vinkki: Viljeltyjä sieniä voi syödä kypsentämättä, mutta jos olet kovin herkkävatsainen, ryöppää sienet runsaassa kiehuvassa vedessä muutaman minuutin verran, valuta ja jäähdytä. Valmista sitten ohjeen mukaan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Vegetaariset ohjeet