Sök efter recept

Hunajamarinoidut osterivinokkaat

Portioner
Ohje
  • 150 g osterivinokkaita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni sipuli
  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria
  • 0.5 dl silputtua persiljaa
  • 0.75 dl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 0.5 dl vettä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • Paloittele isot sienet, pienet sienet voivat olla kokonaisina. Asettele sienet kannelliseen astiaan.
  • Viipaloi valkosipulinkynnet ja sipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita sienten päälle. Ripottele päälle pippuri ja persilja. Sekoita kevyesti.
  • Sekoita viinietikka ja hunaja keskenään ja lisää sitten vesi, suola ja öljy. Valuta kastike sienille ja anna maustua vähintään pari tuntia tai vaikka yön yli.
  • Nosta sienet tarjolle cocktailtikkujen kanssa, joilla ruokailijat voivat poimia sieniä.

Vinkki: Viljeltyjä sieniä voi syödä kypsentämättä, mutta jos olet kovin herkkävatsainen, ryöppää sienet runsaassa kiehuvassa vedessä muutaman minuutin verran, valuta ja jäähdytä. Valmista sitten ohjeen mukaan.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Vegetaariset ohjeet