Sök efter recept

Hölskytyskurkut

Portioner
Ohje
  • 4 avomaankurkkua
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl hienonnettua, tuoretta tilliä
  • Kuori kurkut ohuelti. Tämä on perinteinen tapa, mutta nykyään kuoriminen ei ole välttämätöntä, koska kurkut eivät ole karvaita.
  • Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi terävän juustohöylän avulla.
  • Siirrä kurkkuviipaleet ja muut aineet syvälle lautaselle ja sulje toisella lautasella. Voit myös käyttää kannellista lasitölkkiä. Hölskyttele kunnolla, jotta kurkku maustuu.
  • Valuta irronnut neste pois ja siirrä kurkut tarjolle. Voit halutessasi pirskottaa vielä hieman viinietikkaa ja lisätä tuoretta tilliä päälle.
  • Tarjoa kala- tai muun ruoan lisäkkeenä.

Huom. Ruoka tunnetaan myös nimellä hyrskytyskurkut. Perinteisesti kurkkuihin on käytetty väkiviinaetikkaa, useimmiten vedellä laimennettuna. Nykyään on valittavana toinen toistaan hienompia viinietikoita, kuten esimerkiksi sherryviinietikkaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät