Hernesosekeitto tuoreista herneistä
Portioner
Ohje
- 250 g tuoreita herneitä
- 1 sipuli
- 7.5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio tai vastaava määrä kasvisfondia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 0.5 dl vettä
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 2 dl ruoka- tai kevytkermaa
- suolaa, pippuria
- Puhdista herneet ja hienonna sipuli. Lisää herneet ja sipuli kiehuvaan kasvisliemeen.
- Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan muiden ainesten joukkoon. Keitä viitisen minuuttia.
- Lisää kerma ja persilja. Kuumenna ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
Vinkki: Voit valmistaa keiton myös pakasteherneistä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: