Sök efter recept

Hernesosekeitto tuoreista herneistä

Portioner
Ohje
  • 250 g tuoreita herneitä
  • 1 sipuli
  • 7.5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio tai vastaava määrä kasvisfondia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl vettä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 2 dl ruoka- tai kevytkermaa
  • suolaa, pippuria
  • Puhdista herneet ja hienonna sipuli. Lisää herneet ja sipuli kiehuvaan kasvisliemeen.
  • Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan muiden ainesten joukkoon. Keitä viitisen minuuttia.
  • Lisää kerma ja persilja. Kuumenna ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
  • Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

Vinkki: Voit valmistaa keiton myös pakasteherneistä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Palkokasvit