Herkullinen sienivokki
Portioner
Ohje
- 1 pieni purjo
- 1 punainen paprika
- 400 g osterivinokkaita
- 200 g siitakesieniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 0.5 dl omenatäysmehua
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 tl perunajauhoja
- 0.25 tl mustapippuria
- ripaus chiliä
- hienonnettua rakuunaa, persiljaa ja/tai timjamia
- Viipaloi tai suikaloi halkaistu, huuhdeltu purjo ja paprika.
- Paloittele suurimmat sienet ja puolita pienet sienet.
- Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.
- Kuumenna öljy vokki- tai muurinpohjapannulla. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä hetken aikaa kuumassa öljyssä.
- Lisää purjo ja paprika ja paista käännelle muutama minuutti. Lisää sienet ja jatka paistamista viitisen minuuttia.
- Sekoita omenamehuun soijakastike, perunajauhot, pippuri ja chili. Kaada seos sienien joukkoon ja sekoita. Kiehauta ja nosta tarjolle. Lisänä maistuvat nuudelit tai riisi.
Vinkki:
Voit sekoittaa kypsät nuudelit sienien joukkoon ennen omenakastikkeen lisäämistä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät