Herkullinen kasvisvokki
Portioner
Ohje
- 300 g vihreää papua
- 3 porkkanaa
- 2 sipulia
- 2 keltaista paprikaa
- 500 g parsakaalia
- 150 g herkkusientä
- 2 tl öljyä
- 1 dl makeaa chilikastiketta
- 3 rkl soijakastiketta
- Pese ja kuori kasvikset ja leikkaa tikkumaisiksi suikaleiksi.
- Esikeitä papuja noin 5 minuuttia. Kuumenna öljy ja lisää kasvikset pienissä erissä kypsymisjärjestyksessä, lopuksi esikeitetyt ja pilkotut pavut. Älä kypsennä liian kauan – vokkiruoassa kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
- Kun kaikki kasvikset ovat pannulla, sekoita joukkoon chili- ja soijakastikkeet. Kuumenna vielä puolisen minuuttia. Tarkista maku.
- Tarjoa kasvisvokki sellaisenaan tai keitetyn riisin kanssa.
Vinkki:
Voit lisätä joukkoon myös kypsiä broilersuikaleita tai katkarapuja.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Palkokasvit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet, Vihanneshedelmät