Herkkusienivokki
Portioner
Ohje
- 300 g herkkusieniä viipaleina
- pala purjoa
- 2 rkl öljyä
- 0.5 palsternakkaa
- 1 porkkanaa
- 0.5 kesäkurpitsaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio tai vastaavasti kasvisfondia
- 0.25 tl mustapippuria
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua rakuunaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 100 g kevyttuorejuustoa
- persiljaa hienonnettuna
- Puhdista ja viipaloi herkkusienet ja purjo. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuori ja raasta juurekset. Paloittele kesäkurpitsa.
- Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kevyesti herkkusienet ja kasvikset,
- Lisää vesi, kasvisliemikuutio tai fondi, mausteet ja sitruunamehu.
- Nostele tuorejuusto joukkoon nokareina ja anna sulaa.
- Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
- Tarjoa pastan, riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet