Sök efter recept

Herkkusienivokki

Portioner
Ohje
  • 300 g herkkusieniä viipaleina
  • pala purjoa
  • 2 rkl öljyä
  • 0.5 palsternakkaa
  • 1 porkkanaa
  • 0.5 kesäkurpitsaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio tai vastaavasti kasvisfondia
  • 0.25 tl mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua rakuunaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 100 g kevyttuorejuustoa
  • persiljaa hienonnettuna
  • Puhdista ja viipaloi herkkusienet ja purjo. Hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuori ja raasta juurekset. Paloittele kesäkurpitsa.
  • Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kevyesti herkkusienet ja kasvikset,
  • Lisää vesi, kasvisliemikuutio tai fondi, mausteet ja sitruunamehu.
  • Nostele tuorejuusto joukkoon nokareina ja anna sulaa.
  • Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
  • Tarjoa pastan, riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet