Helppo vadelmakakku
Portioner
Ohje
- 1 valmis kakkupohja (3-osainen)
- 1.5 dl omenamehua
- 1 tl sitruunamehua
- 0.5 l vadelmia
- 2 rkl sokeria
- 1.25 dl vispikermaa (rasvaa 20%)
- 1 dl maitorahkaa
- 2 dl tomusokeria
- 2 rkl vettä
- 1.25 dl vispikermaa
- 1 dl maitorahkaa
- 1 l vadelmia
- Mausta omenamehu sitruunamehulla. Vatkaa kerralla tölkillinen (2,5 dl) vispikermaa ja yhdistä vaahto tölkilliseen (2 dl) maitorahkaa. Jaa vaahto kahteen osaan, joista toinen tulee kakun väliin ja toinen puoli kakun reunoille.
- Soseuta puoli litraa vadelmia täytettä varten. Makeuta sose sokerilla.
- Kostuta alimmaksi tuleva kakkulevy tasaisesti noin kolmanneksella omena-sitruunamehusta.
- Levitä päälle puolet vadelmasoseesta ja vastaavasti kerma-rahkaseosta.
- Kostuta ja täytä päälle samaan tapaan seuraava kakkulevy.
- Nosta päälle kolmas kakkulevy ja kostuta sekin.
- Sekoita tomusokeriin tilkka vettä. Levitä seos kakun pinnalle, mutta ei reunoille.
- Peitä kuorrutus tuoreilla, kokonaisilla vadelmilla.
- Levitä tai pursota kakun reunoille kerma-rahkaseosta.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: