Sök efter recept

Helppo vadelmakakku

Portioner
Ohje
  • 1 valmis kakkupohja (3-osainen)
  • 1.5 dl omenamehua
  • 1 tl sitruunamehua
  • 0.5 l vadelmia
  • 2 rkl sokeria
  • 1.25 dl vispikermaa (rasvaa 20%)
  • 1 dl maitorahkaa
Lisäksi
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1.25 dl vispikermaa
  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 l vadelmia
  • Mausta omenamehu sitruunamehulla. Vatkaa kerralla tölkillinen (2,5 dl) vispikermaa ja yhdistä vaahto tölkilliseen (2 dl) maitorahkaa. Jaa vaahto kahteen osaan, joista toinen tulee kakun väliin ja toinen puoli kakun reunoille.
  • Soseuta puoli litraa vadelmia täytettä varten. Makeuta sose sokerilla.
  • Kostuta alimmaksi tuleva kakkulevy tasaisesti noin kolmanneksella omena-sitruunamehusta.
  • Levitä päälle puolet vadelmasoseesta ja vastaavasti kerma-rahkaseosta.
  • Kostuta ja täytä päälle samaan tapaan seuraava kakkulevy.
  • Nosta päälle kolmas kakkulevy ja kostuta sekin.
  • Sekoita tomusokeriin tilkka vettä. Levitä seos kakun pinnalle, mutta ei reunoille.
  • Peitä kuorrutus tuoreilla, kokonaisilla vadelmilla.
  • Levitä tai pursota kakun reunoille kerma-rahkaseosta.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat