Helppo broileri-kasvisvokki
Portioner
Ohje
- 2 l suikaloituja vihanneksia (esim. porkkanaa, lanttua, sipulia, paprikaa, parsakaalia, siitakesieniä, keräkaalia, valkosipulia)
- 400 g broilerin rintafileetä
- 2 tl öljyä
- 1 dl makeaa chilikastiketta
- 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
- Pese ja kuori kasvikset ja leikkaa tikkumaisiksi suikaleiksi. Viipaloi sienet. Suikaloi broilerin rintafilee.
- Kuumenna öljy paistinpannulla tai wokkipannulla. Ruskista broileripalat pannulla. Ota broileripalat pannulta. Lisää pannulle kasviksia pienissä erissä kypsymisjärjestyksessä: kovimmat kuten porkkana ja lanttu ensin, jotka kypsyvät hitaimmin. Älä kypsennä liian kauan – vokkiruoissa kasvikset saavat jäädä hieman rapeiksi.
- Kun kaikki kasvikset ovat pannulla, sekoita joukkoon broileripalat, chilikastike ja soija. Kuumenna vielä puolisen minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn riisin kanssa.
Vinkki:
Broilerin voi korvata katkaravuilla. Lisää ne sulatettuina samaan aikaan kuin chilikastike.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Broileri ja kalkkuna, Juurekset, Kaalit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vihanneshedelmät