Sök efter recept

Feta-juurespaistos

Feta-juurespaistos
Portioner
Ohje
  • 4 porkkanaa
  • 4 palsternakkaa
  • 1 lanttu
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoreita timjamin, rakuunan tai persiljan oksia
  • 200 g kuutioitua fetajuustoa tai suomalaista leipäjuustoa
  • juoksevaa hunajaa
  • Kuori ja paloittele juurekset isohkoiksi kuutioiksi. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Siirrä juurespalat vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla sekä yrtinoksilla.
  • Paahda aineksia 200-asteisessa uunissa kaikkiaan noin tunnin ajan. Lisää fetakuutiot juuresten joukkoon käännellen noin puolivälissä ja valele ruokaan lopuksi juoksevaa hunajaa.
  • Tarjoa feta-juurespaistosta kalkkunan, porsaanliharuoan tai broilerin lisäkkeenä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat