Feta-juurespaistos
Portioner
Ohje
- 4 porkkanaa
- 4 palsternakkaa
- 1 lanttu
- 0.5 dl oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- tuoreita timjamin, rakuunan tai persiljan oksia
- 200 g kuutioitua fetajuustoa tai suomalaista leipäjuustoa
- juoksevaa hunajaa
- Kuori ja paloittele juurekset isohkoiksi kuutioiksi. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Siirrä juurespalat vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla sekä yrtinoksilla.
- Paahda aineksia 200-asteisessa uunissa kaikkiaan noin tunnin ajan. Lisää fetakuutiot juuresten joukkoon käännellen noin puolivälissä ja valele ruokaan lopuksi juoksevaa hunajaa.
- Tarjoa feta-juurespaistosta kalkkunan, porsaanliharuoan tai broilerin lisäkkeenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat