Fenkoli-maissikeitto
Portioner
Ohje
- 1 fenkoli
- 2 porkkanaa
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 sipuli
- öljyä
- 8 dl vettä
- 200 g tuoreita tai pakastemaissinjyviä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 kasvisliemikuutio tai kasvisfondia
- 0.5 tl mustapippuria rouhittuna
- suolaa
- kirveliä tai persiljaa
- Leikkaa fenkoli neljään osaan ja edelleen ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi porkkanat ja kesäkurpitsa. Kuori ja silppua sipuli.
- Kuullota fenkolia, porkkanoita ja sipulia kattilassa tilkassa öljyä muutaman minuutin ajan. Lisää vesi ja anna kiehua noin 5 minuuttia.
- Lisää maissi, kesäkurpitsa, hienonnetut valkosipulinkynnet, kasvisliemikuutio ja mausteet. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
- Tarkista maku ja lisää valmiin keiton pinnalle kirveli- tai persiljasilppua.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: