Sök efter recept

Etikkapunajuuret

Portioner
Ohje
  • 2 kg punajuuria
  • 1.5 l vettä
  • suolaa
Marinadiin
  • 6 dl vettä
  • 4 dl väkiviinaetikkaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 10 valkopippuria
  • 15 neilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • piparjuurilastuja
  • Keitä pestyt punajuuret miedosti suolatussa vedessä kypsiksi. Jotta punajuuren hieno väri ei liukenisi keitinveteen poista kanta, juuri ja kuori punajuuresta vasta keittämisen jälkeen.
  • Kuori ja ladopunajuuret puhtaisiin tölkkeihin kokonaisina tai viipaleina.
  • Keitä vettä, sokeria ja mausteita viitisen minuuttia. Lisää etikka ja kiehauta vielä. Kaada kuuma liemi siivilän läpi punajuurien päälle. Anna jäähtyä ja vie kylmään.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Säilöntäohjeet, Vegetaariset ohjeet