Etikkapunajuuret
Portioner
Ohje
- 2 kg punajuuria
- 1.5 l vettä
- suolaa
- 6 dl vettä
- 4 dl väkiviinaetikkaa
- 3 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 10 valkopippuria
- 15 neilikkaa
- 1 kanelitanko
- piparjuurilastuja
- Keitä pestyt punajuuret miedosti suolatussa vedessä kypsiksi. Jotta punajuuren hieno väri ei liukenisi keitinveteen poista kanta, juuri ja kuori punajuuresta vasta keittämisen jälkeen.
- Kuori ja ladopunajuuret puhtaisiin tölkkeihin kokonaisina tai viipaleina.
- Keitä vettä, sokeria ja mausteita viitisen minuuttia. Lisää etikka ja kiehauta vielä. Kaada kuuma liemi siivilän läpi punajuurien päälle. Anna jäähtyä ja vie kylmään.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: