Etikkapunajuuret
Portioner
                
                
            
                            Ohje
                        - 2 kg punajuuria
 - 1.5 l vettä
 - suolaa
 
- 6 dl vettä
 - 4 dl väkiviinaetikkaa
 - 3 dl sokeria
 - 2 tl suolaa
 - 10 valkopippuria
 - 15 neilikkaa
 - 1 kanelitanko
 - piparjuurilastuja
 
- Keitä pestyt punajuuret miedosti suolatussa vedessä kypsiksi. Jotta punajuuren hieno väri ei liukenisi keitinveteen poista kanta, juuri ja kuori punajuuresta vasta keittämisen jälkeen.
 - Kuori ja ladopunajuuret puhtaisiin tölkkeihin kokonaisina tai viipaleina.
 - Keitä vettä, sokeria ja mausteita viitisen minuuttia. Lisää etikka ja kiehauta vielä. Kaada kuuma liemi siivilän läpi punajuurien päälle. Anna jäähtyä ja vie kylmään.
 
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:




