Englantilaiset kurkkuvoileivät
Portioner
Ohje
- 1 kpl tuore kurkku
- 1 rkl väkiviinietikkaa
- 0.25 tl suolaa
- 8 kpl paahtoleipäviipaletta
- rasiamargariinia
- Leikkaa kuorittu kurkku ohuiksi viipaleiksi ja siirrä kulhoon. Pirskottele päälle etikkaa ja suolaa. Sekoita varovasti kahdella lusikalla nostellen.
- Valuta kurkkuviipaleita lävikössä noin tunnin ajan. Kurkusta irtoaa nestettä, joten varaa alle syvä lautanen.
- Paahda leipäviipaleet, leikkaa kuoret pois ja voitele margariinilla. Asettele kurkkuviipaleet puolelle leivistä ja nosta loput leipäviipaleet näiden päälle. Kiinnitä leivät toisiinsa cocktailtikkujen avulla, jolloin leikkaaminen helpottuu
- Leikkaa nurkittain kolmioiksi. Jos kurkkuviipaleita jäi yli, tarjoa ne erikseen. Juomaksi sopii hyvä, haudutettu tee.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät