Sök efter recept

Englantilaiset kurkkuvoileivät

Portioner
Ohje
  • 1 kpl tuore kurkku
  • 1 rkl väkiviinietikkaa
  • 0.25 tl suolaa
  • 8 kpl paahtoleipäviipaletta
  • rasiamargariinia
  • Leikkaa kuorittu kurkku ohuiksi viipaleiksi ja siirrä kulhoon. Pirskottele päälle etikkaa ja suolaa. Sekoita varovasti kahdella lusikalla nostellen.
  • Valuta kurkkuviipaleita lävikössä noin tunnin ajan. Kurkusta irtoaa nestettä, joten varaa alle syvä lautanen.
  • Paahda leipäviipaleet, leikkaa kuoret pois ja voitele margariinilla. Asettele kurkkuviipaleet puolelle leivistä ja nosta loput leipäviipaleet näiden päälle. Kiinnitä leivät toisiinsa cocktailtikkujen avulla, jolloin leikkaaminen helpottuu
  • Leikkaa nurkittain kolmioiksi. Jos kurkkuviipaleita jäi yli, tarjoa ne erikseen. Juomaksi sopii hyvä, haudutettu tee.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät