Englantilainen hedelmäkakku II
Portioner
Ohje
- 250 g rasiamargariinia (ra 60%)
- 250 g siirappia tai fariinisokeria
- 4 munaa
- 150 g rouhittuja manteleita
- 150 g rusinoita
- 150 g kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
- 150 g säilykekirsikoita
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl grahamjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ripaus kanelia
- ripaus muskottipähkinää
- 3 rkl rommia
- Vatkaa margariini ja sokeri tai siirappi sähkövatkaimella ja lisää munat yksitellen joukkoon huolellisesti vatkaten. Sekoita taikinan joukkoon hienonnetut hedelmät ja mantelit. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä mausteet. Voitele ja korppujauhota iso rengasvuoka ja kaada taikina vuokaan. (Taikinan tulee olla löysähköä niin, että se irtoaa lusikasta. Lisää kuumaa vettä, mikäli taikina on liian paksua.)
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 60-75 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: