Eksoottinen kalakebab
Portioner
Ohje
- 500 g kuha-, turska- tai lohifileetä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 vihreä chili
- pieni pala inkivääriä
- 1 limetin mehu
- suolaa
- mustapippuria
- 0.75 dl öljyä
- 1 kypsä mango
- 2 banaania
- 1 punainen paprika
- limettiviipaleita
- Paloittele kalat kuutioiksi.
- Murskaa valkosipulinkynnet, hienonna chili ja inkivääri. Sekoita valkosipuli, chili, inkivääri, limettimehu, öljy, suola ja pippuri keskenään. Lisää kalapalat ja anna niiden marinoitua jääkaapissa kahden tunnin ajan.
- Kuori ja paloittele mango ja banaanit ja viipaloi paprika.
- Pistele neljään pitkään tai kahdeksaan lyhyeen varrastikkuun vuorotellen kalaa, mangoa, banaania ja paprikaa.
- Sivele marinadia kebabeille ja grillaa niitä useaan kertaan käännellen noin 15 minuuttia.
- Tarjoile limettiviipaleiden ja mausteriisin kera.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Kala ja äyriäiset, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät