Dippivihannekset
Portioner
Ohje
- 2 kpl keltaista paprikaa
- 4 kpl porkkanaa
- 1 kpl kurkku
- 2 kpl lehtisellerin vartta
- 1 kpl kukkakaali
- 1 prk kevytkermaviiliä
- 2 rkl sitruunan mehua
- 0.5 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
- rouhittua mustapippuria
- Sekoita dippikastikkeen aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa vihannesten pilkkomisen ajan.
- Huuhdo vihannekset hyvin vedellä.
- Halkaise paprika ja poista siemenet. Kuori ja huuhtele porkkanat.
- Leikkaa paprika, porkkana ja kurkku pitkiksi suikaleiksi, lehtiselleri 7 – 10 cm paloiksi. Irrota kukkakaalista kukinnot, halkaise suurimmat.
- Asettele kasvikset laakealle vadille kukin omaan ryhmäänsä.
Vinkki:
Jos tiedät ruokailijoiden määrän, voit koota kullekin vieraalle kasvisannoksen valmiiksi. Dippikastike voi olla kulhossa pöydän keskellä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät