Coleslaw-kaalisalaatti
Portioner
Ohje
- 500 g valkokaalia
- 1 kpl omena
- 1 dl ananasmurskaa (valutettuna)
- 1 kpl porkkana
- pala purjoa
- persiljaa
- 0.5 dl majoneesia
- 0.5 dl jogurttia
- 2 rkl ananas- tai omenamehua
- suolaa
- mustapippuria
- sokeria
- raastettua piparjuurta
- Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Terävä juustohöylä tai vihannesleikkuri ovat avuksi, mutta terävällä veitselläkin työ sujuu leikkuulautaa vasten. Kesäkaalin voi leikata veitsellä krouvistikin.
- Raasta omena ja porkkana. Viipaloi halkaistu purjon pala ja hienonna persilja.
- Kun käytät talvikaalia, siirrä kaalisuikaleet isoon lävikköön ja huuuhtele ne kiehuvan kuumalla vedellä, jolloin kaali pehmenee ja maku pyöristyy. Jäähdytä kaali. Kesällä kuumakäsittely ei ole tarpeen.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku.
- Yhdistä kaikki aineet kahdella haarukalla nostellen isoon kulhoon. Voit hyvin säilyttää salaattia jääkaapissa seuraavaan päivään. Coleslaw-salaatti sopii erittäin hyvin niin kalan kuin lihan tai makkaran lisäkkeeksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät