Sök efter recept

Coleslaw-kaalisalaatti

Coleslaw-kaalisalaatti
Portioner
Ohje
  • 500 g valkokaalia
  • 1 kpl omena
  • 1 dl ananasmurskaa (valutettuna)
  • 1 kpl porkkana
  • pala purjoa
  • persiljaa
Kastike
  • 0.5 dl majoneesia
  • 0.5 dl jogurttia
  • 2 rkl ananas- tai omenamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sokeria
  • raastettua piparjuurta
  • Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Terävä juustohöylä tai vihannesleikkuri ovat avuksi, mutta terävällä veitselläkin työ sujuu leikkuulautaa vasten. Kesäkaalin voi leikata veitsellä krouvistikin.
  • Raasta omena ja porkkana. Viipaloi halkaistu purjon pala ja hienonna persilja.
  • Kun käytät talvikaalia, siirrä kaalisuikaleet isoon lävikköön ja huuuhtele ne kiehuvan kuumalla vedellä, jolloin kaali pehmenee ja maku pyöristyy. Jäähdytä kaali. Kesällä kuumakäsittely ei ole tarpeen.
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku.
  • Yhdistä kaikki aineet kahdella haarukalla nostellen isoon kulhoon. Voit hyvin säilyttää salaattia jääkaapissa seuraavaan päivään. Coleslaw-salaatti sopii erittäin hyvin niin kalan kuin lihan tai makkaran lisäkkeeksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät