Chili sin carne
Portioner
Ohje
- 1 dl keitettyjä mustia papuja
- 1 dl keitettyjä valkoisia papuja
- pala purjoa
- 1 pieni sipuli
- 2 porkkanaa
- 50 g selleriä
- 50 g palsternakkaa
- 1 rkl öljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 50 g tomaattipyreetä
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 tl oreganoa
- 0.5 tl chilimausteseosta
- 0.5 tl juustokuminaa
- mustapippuria
- 1 rkl tuoretta korianteria
- 3 rkl maissitärkkelysjauhoa
- Huuhtele kuivatut pavut ja liota niitä yön yli. Huuhtele liotetut pavut ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaisesti.
- Puhdista ja suikaloi purjo ja lohko muut kasvikset. Kuumenna öljy padassa. Lisää paprikajauhe ja kasvikset purjoa lukuunottamatta. Kuullota kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää tomaattipyree, vesi ja mausteet. Hauduta pataa noin 10 minuuttia.
- Lisää vesitilkkaan sekoitettu maissitärkkelysjauho, suikaloitu purjo ja pavut. Hauduta ruokaa silloin tällöin sekoittaen vielä viisi minuuttia. Tarjoa ruisriisin ja salaatin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lämpimät lisäkeruoat, Palkokasvit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vegetaariset ohjeet