Sök efter recept

Ceviche

Ceviche
Portioner
Ohje
  • 100 g lohta tai kirjolohta fileenä
  • 100 g kuhaa tai siikaa fileenä
  • 3 kpl limetin mehu
  • 1 kpl limetin kuori raastettuna
  • 2 kpl tomaattia
  • 1 kpl punasipuli
  • 2 kpl mietoa tai keskivahvaa vihreää chiliä
  • 3 rkl öljyä
  • tuoretta korianteria
  • Leikkaa kalafileet pieniksi kuutioiksi ja pane kulhoon. Purista kalapalojen päälle limetin mehu, lisää kuoriraaste ja mausta suolalla. Anna kalojen maustua kylmässä pari tuntia.
  • Leikkaa tomaatit puoliksi, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna sipuli. Poista chilistä siemet ja valkoiset sisäosat ja hienonna.
  • Sekoita kaikki ainekset kalojen joukkoon ja anna maustua vielä noin 2 tuntia. Koristele ceviche lopuksi korianterinlehdillä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Kala ja äyriäiset, Sipulit, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät