Ceviche
Portioner
Ohje
- 100 g lohta tai kirjolohta fileenä
- 100 g kuhaa tai siikaa fileenä
- 3 kpl limetin mehu
- 1 kpl limetin kuori raastettuna
- 2 kpl tomaattia
- 1 kpl punasipuli
- 2 kpl mietoa tai keskivahvaa vihreää chiliä
- 3 rkl öljyä
- tuoretta korianteria
- Leikkaa kalafileet pieniksi kuutioiksi ja pane kulhoon. Purista kalapalojen päälle limetin mehu, lisää kuoriraaste ja mausta suolalla. Anna kalojen maustua kylmässä pari tuntia.
- Leikkaa tomaatit puoliksi, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna sipuli. Poista chilistä siemet ja valkoiset sisäosat ja hienonna.
- Sekoita kaikki ainekset kalojen joukkoon ja anna maustua vielä noin 2 tuntia. Koristele ceviche lopuksi korianterinlehdillä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Kala ja äyriäiset, Sipulit, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät