Broileri-juurespata
Portioner
Ohje
- 4 marinoimatonta broilerin rinta- tai koipipalaa
- mustapippuria
- 100 g pekonia
- rypsiljyä
- 4 porkkanaa
- 1 sellerinvarsi
- 1 palsternakka
- 1 pieni kyssäkaali
- 3 pientä sipulia
- 7 dl kanalientä
- 1 laakerinlehti
- timjamia, persiljaa, rakuunaa
- 4 kiinteämaltoista perunaa
- Pippuroi broilerinpalat ja ruskista niitä hetki pannussa pilkotun pekonin kanssa. Kuori ja pilko kasvikset, lohko perunat. Siirrä kasvikset ja perunat uunivuoan pohjalle ja kaada kanaliemi päälle. Lisää mausteet ja hienonnetut yrtit. Nosta broileri- ja pekonipalat päällimmäiseksi pataan.
- Kypsennä pataa uunissa 200 asteessa noin tunti.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Broileri ja kalkkuna, Juurekset, Kaalit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit