Aurinkoiset aamiaistomaatit
Portioner
Ohje
- 4 kpl isoa tomaattia
- 100 g herkkusieniä
- 1 dl hienonnettua palvikinkkua tai esim. kalkkunaleikkelettä
- 1 rkl rypsiöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 4 kpl munaa
- 1 dl juustoraastetta
- ruohosipulia
- Leikkaa tomaateista viipale kantaosaa. Koverra sisukset pois lusikan avulla. Voit käyttää ne ruoanvalmistuksessa tai syödä saman tien. Valuta tomaatit alassuin käännettyinä.
- Hienonna sienet ja kinkku- tai kalkkunaviipaleet. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista sienihakkelusta, kunnes kosteus haihtuu. Lisää hienonnettu kinkku tai kalkkuna, kuumenna ja mausta seos.
- Täytä tomaatit sieni-lihaseoksella.
- Valuta jokaisen tomaatin päälle varovasti yksi muna. Ripota pinnalle juustoraastetta ja hienonnettua ruohosipulia.
- Voit halutessasi nostaa tomaatteihin kantaosat ”hatuiksi”. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Aurinkoiset tomaatit maistuvat sunnuntaiaamiaisella, brunssilla, ilta- tai yöpalana.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät