Sök efter recept

Aromikas omenasose

Portioner
Ohje
  • 1 kg omenoita
  • 3 dl vettä
  • 2 kanelitankoa
  • 2 tähtianista
  • 0.5 vaniljatanko
  • sokeria maun mukaan, jos pakastat tai
  • 500 g hillosokeria, jos tölkität
  • Lohko omenat kattilaan ja poista samalla siemenkodat ja kannat. Lisää vesi ja mausteet. Käytä vaniljatankoa pitkittäin kahtia leikattuna.
  • Kypsennä, kunnes omenat pehmenevät. Poista mausteet ja soseuta omenat sauvasekoittimella.
  • Makeuta makusi mukaan, jos pakastat soseen. Sokerin määrä voi tällöin olla hyvinkin pieni, jopa ilman sokeria voi pakastaa.
  • Jos tölkität omenasoseen lasitölkkeihin kellariin tai jääkaappiin, noudata hillosokeripakkauksen ohjeita.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Säilöntäohjeet, Vegetaariset ohjeet