Aromikas omenasose
Portioner
Ohje
- 1 kg omenoita
- 3 dl vettä
- 2 kanelitankoa
- 2 tähtianista
- 0.5 vaniljatanko
- sokeria maun mukaan, jos pakastat tai
- 500 g hillosokeria, jos tölkität
- Lohko omenat kattilaan ja poista samalla siemenkodat ja kannat. Lisää vesi ja mausteet. Käytä vaniljatankoa pitkittäin kahtia leikattuna.
- Kypsennä, kunnes omenat pehmenevät. Poista mausteet ja soseuta omenat sauvasekoittimella.
- Makeuta makusi mukaan, jos pakastat soseen. Sokerin määrä voi tällöin olla hyvinkin pieni, jopa ilman sokeria voi pakastaa.
- Jos tölkität omenasoseen lasitölkkeihin kellariin tai jääkaappiin, noudata hillosokeripakkauksen ohjeita.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: