Appelsiinimarinoidut kalkkunavartaat
Portioner
Ohje
- 500 g kalkkunanfileetä
- 1 punasipuli(a)
- 1 punainen paprika
- 1 mango(a)
- 1 appelsiini
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl korianteria
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 1.5 dl vettä
- 1 rkl soijaa
- 1 rkl tummaa kastikesuurusta (maizena)
- Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä noin 15 minuuttia.
- Paloittele kalkkunanfilee noin 1×1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
- Kuori ja leikkaa sipuli reiluiksi paloiksi.
- Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa isoiksi paloiksi.
- Kuori mango ja poista kivi keskeltä. Pilko myös mango isoiksi paloiksi.
- Kokoa kasviksista ja kalkkunanpaloista vartaat.
- Tee marinadi: Pese appelsiini hyvin, raasta sen kuori ja purista mehu.
- Sekoita appelsiinimehuun raastettu appelsiininkuori, inkivääri, öljy, balsamietikka ja mausteet.
- Sivele vartaat marinadilla ja anna marinoitua 2 – 3 tuntia.
- Kaada yli jäänyt marinadi kattilaan, lisää vesi ja soija. Kuumenna liemi ja lisää kastikesuurus. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti.
- Grillaa vartaita ulkogrillissä tai uunissa, noin 5 minuuttia joka puolelta.
- Tarjoa vartaat kastikkeen, keitetyn riisin ja keitettyjen kasvisten kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Broileri ja kalkkuna, Hedelmät, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät