Yrttikastiketta ja uuden sadon kasviksia
Annosmäärä
Ohje
- 500 g punajuuria
- 500 g porkkanoita
- 500 g perunoita
- 500 g parsakaalia
- 2 rkl sinappia
- 2 dl kevytkermaviiliä
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 munankeltuainen
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua tilliä
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua ruohosipulia
- 1 rkl rakuunaa tai krassia
- 1 pieni maustekurkku
- Pese juurekset hyvin. Keitä kaikki kasvikset napakan kypsiksi.
- Sekoita kastikkeeksi kermaviili, jogurtti ja keltuainen. Mausta kastike hienonnetuilla yrteillä, sinapilla ja hyvin pieniksi paloiksi hienonnetulla maustekurkulla.
- Tarjoa kasvikset kuorineen ja kastike erillisestä maljasta niiden lisäkkeenä.
Vinkki:
Tarjoa kasvisten kanssa savukalaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit