Hae reseptiä

Yrttikastiketta ja uuden sadon kasviksia

Annosmäärä
Ohje
  • 500 g punajuuria
  • 500 g porkkanoita
  • 500 g perunoita
  • 500 g parsakaalia
Kastike
  • 2 rkl sinappia
  • 2 dl kevytkermaviiliä
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua tilliä
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua ruohosipulia
  • 1 rkl rakuunaa tai krassia
  • 1 pieni maustekurkku
  • Pese juurekset hyvin. Keitä kaikki kasvikset napakan kypsiksi.
  • Sekoita kastikkeeksi kermaviili, jogurtti ja keltuainen. Mausta kastike hienonnetuilla yrteillä, sinapilla ja hyvin pieniksi paloiksi hienonnetulla maustekurkulla.
  • Tarjoa kasvikset kuorineen ja kastike erillisestä maljasta niiden lisäkkeenä.

Vinkki:
Tarjoa kasvisten kanssa savukalaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit