Yrtti-sitruunakastike pastalle
Annosmäärä
Ohje
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1 rkl hunajaa
- 2 dl ruoanvalmistuskermaa
- runsaasti tuoretta basilikaa ja timjamia hienonnettuna
- rouhittua mustapippuria
- parmesaaniraastetta
- pastaa, esim. tagliatellea
- Pese sitruuna hyvin lämpimällä vedellä ja harjalla, raasta kuori ja purista mehu.
- Pane mehu ja kuoriraaste kattilaan, lisää hunaja ja kerma ja kuumenna.
- Kun kerma on hiukan paksuuntunut, lisää tuoreet yrtit joukkoon.
- Keitä pasta kypsäksi ja lisää kastike valutetun pastan joukkoon. Rouhi päälle runsaasti mustapippuria ja raasta parmesaania.
Vinkki:
Kastikkeeseen voi halutessaan lisätä mm. paistettuja sieniä, broilerisuikaleita tai keitettyjä kasviksia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti