Hae reseptiä

Yrtti-sitruunakastike pastalle

Annosmäärä
Ohje
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 dl ruoanvalmistuskermaa
  • runsaasti tuoretta basilikaa ja timjamia hienonnettuna
  • rouhittua mustapippuria
  • parmesaaniraastetta
  • pastaa, esim. tagliatellea
  • Pese sitruuna hyvin lämpimällä vedellä ja harjalla, raasta kuori ja purista mehu.
  • Pane mehu ja kuoriraaste kattilaan, lisää hunaja ja kerma ja kuumenna.
  • Kun kerma on hiukan paksuuntunut, lisää tuoreet yrtit joukkoon.
  • Keitä pasta kypsäksi ja lisää kastike valutetun pastan joukkoon. Rouhi päälle runsaasti mustapippuria ja raasta parmesaania.

Vinkki:
Kastikkeeseen voi halutessaan lisätä mm. paistettuja sieniä, broilerisuikaleita tai keitettyjä kasviksia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti