Vihreä perunapannu
Annosmäärä
Ohje
- 12 keitettyä (varhais)perunaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 100 g tuoretta pinaattia
- 100 g rucolaa
- 0.5 tl rouhittua pippuriseosta
- 0.5 tl suolaa
- 100 g vuohenjuustoa tai fetaa
- öljyä paistamiseen
- Puolita tai lohko perunat.
- Suikaloi sipulit (ja silppua sipulinvarret) ja valkosipulinkynnet.
- Suikaloi pinaatinlehdet, rucola ja mangoldi, jos käytät sitä.
- Kuumenna öljy pannussa ja ruskista perunat ja sipulit kevyesti.
- Kääntele sekaan vihersilppu ja paista minuutin verran.
- Mausta pippurilla ja suolalla.
- Murustele vuohenjuusto perunoille ja sekoita kahdella lastalla nostellen.
- Tarjoa heti esimerkiksi savukalan tai makkaran seuraksi.
Vinkki:
Jos kaipaat ruokaan voimakkaampaa makua, silppua perunoiden sekaan tuoretta chiliä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lämpimät lisäkeruoat, Pannulla paistetut ruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit, Sipulit