Turkkilainen aprikoosibroileri
Annosmäärä
Ohje
- 150 g kuivattuja aprikooseja
- 3 dl vettä
- 2 sipulia
- 4 broilerin rintaleikettä
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl inkivääriraastetta
- 1 tl suolaa
- 2 tl cayennenpippuria
- 2 tl viherpippuria
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 1 kanaliemikuutio
- hienonnettua persiljaa
- Huuhtele ja liota kuivattuja aprikooseja mieluiten yön yli tai käytä tölkkiaprikooseja.
- Hienonna sipulit ja aprikoosit.
- Kiehauta mausteita ja sipulikuutioita öljytilkassa pari minuuttia ja lisää broilerin rintaleikkeet. Ruskista liha kauniin ruskeaksi kauttaaltaan.
- Lisää joukkoon paloitellut aprikoosit. Hauduta vielä 10 minuuttia ja suurusta aprikoosiliemeen tai veteen sekoitetulla maissijauholla. Lisää kanaliemikuutio tai kanafondia. Keitä muutama minuutti.
- Ripota pinnalle persiljaa ja tarjoa ruoka keitetyn riisin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Broileri ja kalkkuna, Hedelmät, Kastikkeet ja marinadit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit