Hae reseptiä

Tom Yum -keitto

Annosmäärä
Ohje
  • 1 kpl kokonaisia katkarapuja
  • 1.2 l vettä
  • 2 limetin mehu ja toisen kuoriraaste
  • 3 sitruunaruohoa
  • 1 tuore chili
  • 12 kirsikkatomaattia
  • 1 rkl vaaleaa muscovadosokeria
  • 4 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 dl tuoretta, hienonnettua korianteria
  • Perkaa katkaravut ja siirrä kuoret kattilaan. Lisää vesi, huolellisesti pestyn limetin kuoriraaste, limettien mehut sekä sitruunaruoho parin sentin paloina. Keitä 15 minuuttia. Siivilöi liemi.
  • Viipaloi sienet ja puolitettu chili. Puolita tomaatit.
  • Lisää liemeen chiliviipaleet, tomaatinpuolikkaat, sokeri ja kalakastike. Keitä viitisen minuuttia.
  • Lisää viipaloidut sienet, katkaravut ja puolitetut tomaatit. Kuumenna keitto, mutta älä kiehuta, etteivät katkaravut sitkisty.
  • Tarjoa välittömästi runsaan korianterisilpun kanssa.

Huom.

  • Kaislamaista sitruunaruohoa saa hyvin varustettujen kauppojen vihannesosastoilta tai etnisistä ruokakaupoista. Sen sitruunaan vivahtava aromi on tyypillinen aasialaisruoissa. Puumaiset suojalehdet, kova kantaosa ja kuivuneet latvat kannattaa leikata pois. Varret leikataan paloiksi ruokiin antamaan makua.
  • Sitruunaruohon voi korvata sitruunamelissalla ja sitruunankuoriraasteella ja/tai sitruunamehulla. Valmista sitruunaruohotahnaa myydään tölkitettynä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Sienet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti