Samettinen punajuurikastike
Annosmäärä
Ohje
- 0.05 kg rypsiöljy
- 0.7 kg punajuuri, tuore
- 0.3 kg peruna, tuore
- 0.2 kg palsternakka, tuore
- 0.2 kg punasipuli, tuore
Paloittele kasvikset ja kuullota palat öljyssä padassa.
Lisää vesi, suola, timjamikimppu ja pippurisekoitus. Hauduta kypsäksi.
Poista timjamikimppu. Soseuta.
Lisää pilkottu meirami, muskottipähkinä ja balsamietikka. Kuumenna kiehuvaksi.
Tarjoa pastan kanssa.
Vinkki: Tarjoa kastiketta liha- tai kanapihvien tai kalaleikkeiden sekä perunoiden tai runsaskuituisen riisin kanssa.
Luokka:
Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Sydänmerkki-ateriat, Vegetaariset ohjeet