Sadonkorjuumureke ja herne-kurkkukastike
Annosmäärä
Ohje
- 1.5 kg porkkana, suikale, tuore
- 1.5 kg kesäkurpitsa, suikale, tuore
- 0.7 kg sipuli, suikale, tuore
- 2.5 kg peruna, suikale, kypsä
- 2 kg ohrasuurimo, rikottu, kypsä
- 1 kg kananmuna
- 0.2 kg rypsiöljy
- 0.1 kg maissitärkkelys
- 0.009 kg timjami, kuivattu
- 0.02 kg persilja, pilkottu, tuore
- 0.047 kg suola
- 2.5 kg jogurtti, luonnon, maustamaton, vl, 2,5 %
- 1 kg kurkku, suikale, tuore
- 0.7 kg herne, pakaste
- 0.025 kg valkosipuli, murska, tuore
- 0.02 kg minttu, pilkottu, tuore
- 0.02 kg suola
- 0.02 kg sokeri
Sekoita yleiskoneessa kasvissuikaleet, peruna ja ohrasuurimo.
Lisää kananmuna ja öljy. Sekoita. Lisää maissitärkkelys.Lisää mausteet ja tarkista maku. Lado massa GN-vuokaan tai vuokaleipävuokaan.
Kypsennä mureke 175 asteessa n. 45 minuuttia. Jäähdytä.
Leikkaa mureke annospaloiksi. Lämmitä palat uunissa.
Herne-kurkkukastike:
Sekoita jogurtin joukkoon kurkku, sulatetut herneet, valkosipuli ja mausteet.
Tarjoa erikseen murekkeen kastikkeena.
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Palkokasvit, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Sydänmerkki-ateriat, Uuni- ja grilliruoat