Rucola-perunasosekeitto
Annosmäärä
Ohje
- 2 ruukku(a) rucolaa
- 3 suurta, soseutuvaa perunaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1.5 l kasvis- tai kanalientä
- mustapippuria
- suolaa
- 1 dl kasvirasvakermaa
- pinnalle hienonnettua basilikaa tai persiljaa
- keitettyjä munia puolitettuina
- Leikkaa rucolat veitsellä leikkuulaudan päällä karkeaksi silpuksi.
- Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja paloittele sipulit.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää perunat ja kasvis- tai kanaliemi. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää keittopohjaan rucola, kuumenna ja soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimen avulla.
- Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarkista maku.
- Lisää kerma ja kuumenna keitto kiehuvan kuumaksi. Lisää pinnalle tuoretta, hienonnettua yrttiä.
- Annostele keitto ja täydennä keitetyillä kananmunan puolikkailla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Yrtit, idut ja versot, pinaatti