Hae reseptiä

Rucola-perunasosekeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 2 ruukku(a) rucolaa
  • 3 suurta, soseutuvaa perunaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1.5 l kasvis- tai kanalientä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1 dl kasvirasvakermaa
  • pinnalle hienonnettua basilikaa tai persiljaa
Lisäksi
  • keitettyjä munia puolitettuina
  • Leikkaa rucolat veitsellä leikkuulaudan päällä karkeaksi silpuksi.
  • Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja paloittele sipulit.
  • Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää perunat ja kasvis- tai kanaliemi. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.
  • Lisää keittopohjaan rucola, kuumenna ja soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimen avulla.
  • Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarkista maku.
  • Lisää kerma ja kuumenna keitto kiehuvan kuumaksi. Lisää pinnalle tuoretta, hienonnettua yrttiä.
  • Annostele keitto ja täydennä keitetyillä kananmunan puolikkailla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Yrtit, idut ja versot, pinaatti