Raparperikakku
Annosmäärä
Ohje
- 50 g margariinia
- 1 dl fariinisokeria
- 0.5 tl inkivääriä
- 6 dl raparperia paloina
- 150 g margariinia
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl inkivääriä
- Mittaa irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle margariini pieninä nokareina, fariinisokeri ja inkivääri. Kuumenna vuokaa hetken aikaan 175 asteisessa uunissa niin, että rasva ja sokeri sulavat. Pyörittele vuokaa, jotta seos levittyy tasaisesti.
- Leikkaa raparperin varret ohuiksi viipaleiksi ja lisää vuokaan.
- Taikinaa varten vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet, lisää taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina raparperipalojen päälle ja paista 175 asteessa uunissa 40 – 50 minuuttia.
- Kumoa kakku jäähtyneenä ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Raparperi, parsa, yms