Hae reseptiä

Raparperikakku

Annosmäärä
Ohje
  • 50 g margariinia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 0.5 tl inkivääriä
  • 6 dl raparperia paloina
Taikina
  • 150 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl inkivääriä
  • Mittaa irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle margariini pieninä nokareina, fariinisokeri ja inkivääri. Kuumenna vuokaa hetken aikaan 175 asteisessa uunissa niin, että rasva ja sokeri sulavat. Pyörittele vuokaa, jotta seos levittyy tasaisesti.
  • Leikkaa raparperin varret ohuiksi viipaleiksi ja lisää vuokaan.
  • Taikinaa varten vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet, lisää taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  • Kaada taikina raparperipalojen päälle ja paista 175 asteessa uunissa 40 – 50 minuuttia.
  • Kumoa kakku jäähtyneenä ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Raparperi, parsa, yms