Punajuurikastike
Annosmäärä
Ohje
- 700 g punajuurta
- 350 g perunaa
- 200 g palsternakkaa
- 200 g punasipulia
- 0.5 dl öljyä
- 1.5 l kasvis- tai lihalientä
- rouhittua mustapippuria
- 0.5 dl balsamietikkaa
- tuoretta timjamia, salviaa tai muita yrttejä
- 1 dl ruokakermaa
- Kuori ja paloittele juurekset ja peruna. Kuumenna öljy tilavassa padassa tai pannulla ja kuullota kasvikset.
- Lisää kasvis- tai lihaliemi. Hauduta juureksia kannen alla noin noin tunnin ajan. Soseuta ainekset ja mausta pippurilla, balsamietikalla sekä yrteillä.
- Ohenna kastiketta kasvis- tai lihaliemellä tarvittaessa ja sekoita joukkoon ruokakermaa. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.
- Tarjoa esimerkiksi lihamurekkeen, kyljysten, riistalihan tai pastan kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet