Hae reseptiä

Punajuurikastike

Annosmäärä
Ohje
  • 700 g punajuurta
  • 350 g perunaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 200 g punasipulia
  • 0.5 dl öljyä
  • 1.5 l kasvis- tai lihalientä
  • rouhittua mustapippuria
  • 0.5 dl balsamietikkaa
  • tuoretta timjamia, salviaa tai muita yrttejä
  • 1 dl ruokakermaa
  • Kuori ja paloittele juurekset ja peruna. Kuumenna öljy tilavassa padassa tai pannulla ja kuullota kasvikset.
  • Lisää kasvis- tai lihaliemi. Hauduta juureksia kannen alla noin noin tunnin ajan. Soseuta ainekset ja mausta pippurilla, balsamietikalla sekä yrteillä.
  • Ohenna kastiketta kasvis- tai lihaliemellä tarvittaessa ja sekoita joukkoon ruokakermaa. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.
  • Tarjoa esimerkiksi lihamurekkeen, kyljysten, riistalihan tai pastan kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet