Punajuuri-valkoviinikastike
Annosmäärä
Ohje
- 3 tuoretta punajuurta
- 1 dl vettä
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl ruoka- tai kevytkermaa
- suolaa
- mustapippuria
- 1 rkl balsamietikkaa
- (tarvittaessa kasvis- tai lihalientä)
- Kuori ja leikkaa punajuuret kuutioiksi.
- Mittaa vesi ja valkoviini kattilaan. Lisää punajuuret. Keitä kypsiksi. Peitä kannella, jos neste haihtuu liikaa.
- Soseuta punajuuret nesteen kanssa hyvin hienoksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneen teholeikkurilla. Siivilöi kastike niin saat tasaisemman lopputuloksen.
- Siirrä kastike takaisin kattilaan. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamietikalla. Tarkista maku.
- Keitä kastiketta kasaan, jos kastike on liian löysää ja vastaavasti lisää hieman kasvis- tai lihalientä, jos kastike on liian paksua.
- Tarjoa esimerkiksi porsaankyljysten, pihvien tai broilerileikkeiden kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet