Hae reseptiä

Punajuuri-valkoviinikastike

Annosmäärä
Ohje
  • 3 tuoretta punajuurta
  • 1 dl vettä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl ruoka- tai kevytkermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • (tarvittaessa kasvis- tai lihalientä)
  • Kuori ja leikkaa punajuuret kuutioiksi.
  • Mittaa vesi ja valkoviini kattilaan. Lisää punajuuret. Keitä kypsiksi. Peitä kannella, jos neste haihtuu liikaa.
  • Soseuta punajuuret nesteen kanssa hyvin hienoksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneen teholeikkurilla. Siivilöi kastike niin saat tasaisemman lopputuloksen.
  • Siirrä kastike takaisin kattilaan. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamietikalla. Tarkista maku.
  • Keitä kastiketta kasaan, jos kastike on liian löysää ja vastaavasti lisää hieman kasvis- tai lihalientä, jos kastike on liian paksua.
  • Tarjoa esimerkiksi porsaankyljysten, pihvien tai broilerileikkeiden kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet