Perunaterriini
Annosmäärä
Ohje
- 1 kg perunoita
- 1 dl marinoituja, aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 ruukku(a) tuoretta basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa
- mustapippuria
- 3 munaa
- 2.5 dl ruokakermaa
- 1 ruukku(a) tuoretta ruohosipulia
- 200 g pehmeää vuohenjuustoa
- pinjansiemeniä
- tilkka hunajaa
- kirsikkatomaatteja
- basilikanlehtiä
- Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi niin, että se ulottuu osin reunoillekin.
- Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Valuta tomaatit ja leikkaa suikaleiksi.
- Hienonna basilika ja ruohosipuli. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Lado perunaviipaleet, tomaattisuikaleet, valkosipuli ja basilika kerroksittain vuokaan. Mausta perunakerrokset suolalla ja pippurilla.
- Vatkaa munien rakenne rikki ja vatkaa joukkoon kerma. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla ruohosipulilla.
- Kaada muna-kermaseos vuokaan. Paista terriiniä 25 minuuttia 200-asteisen uunin alaosassa. Viipaloi pinnalle vuohenjuusto ohuina kiekkoina, makeuta pinta kevyesti hunajalla ja ripottele päälle pinjansiemeniä.
- Jatka paistamista edelleen noin 20 minuuttia.
- Anna perunakakun jäähtyä ja irrota tarjolle laakealle vadille. Voit koristaa kakun vielä basilikalla ja tomaateilla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti