Hae reseptiä

Perunaterriini

Perunaterriini
Annosmäärä
Ohje
  • 1 kg perunoita
  • 1 dl marinoituja, aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 ruukku(a) tuoretta basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 munaa
  • 2.5 dl ruokakermaa
  • 1 ruukku(a) tuoretta ruohosipulia
Lisäksi
  • 200 g pehmeää vuohenjuustoa
  • pinjansiemeniä
  • tilkka hunajaa
  • kirsikkatomaatteja
  • basilikanlehtiä
  • Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi niin, että se ulottuu osin reunoillekin.
  • Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Valuta tomaatit ja leikkaa suikaleiksi.
  • Hienonna basilika ja ruohosipuli. Hienonna valkosipulinkynnet.
  • Lado perunaviipaleet, tomaattisuikaleet, valkosipuli ja basilika kerroksittain vuokaan. Mausta perunakerrokset suolalla ja pippurilla.
  • Vatkaa munien rakenne rikki ja vatkaa joukkoon kerma. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla ruohosipulilla.
  • Kaada muna-kermaseos vuokaan. Paista terriiniä 25 minuuttia 200-asteisen uunin alaosassa. Viipaloi pinnalle vuohenjuusto ohuina kiekkoina, makeuta pinta kevyesti hunajalla ja ripottele päälle pinjansiemeniä.
  • Jatka paistamista edelleen noin 20 minuuttia.
  • Anna perunakakun jäähtyä ja irrota tarjolle laakealle vadille. Voit koristaa kakun vielä basilikalla ja tomaateilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti