Perunakohokas
Annosmäärä
Ohje
- 6 jauhoista perunaa
- 1 rkl voita tai margariinia
- 1 dl maitoa
- 2 munankeltuaista
- 0.5 tl suolaa
- pippuria, jauhettua muskottipähkinää
- 2 munanvalkuaista
- Soseuta kuoritut, keitetyt perunat. Lisää rasva, maito, keltuaiset ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto perunasoseen joukkoon varovasti nostellen.
- Jaa seos voideltuihin, pieniin kohokasvuokiin ja kypsennä uunissa 200 asteessa 25 – 30 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kypsentämisen aikana, etteivät kohokkaat painu kasaan.
- Tarjoa höyrytettyjen kasvisten ja hyvän leivän kanssa tai liha-, kala- tai kanaruokien lisäkkeenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat