Hae reseptiä

Perunakohokas

Annosmäärä
Ohje
  • 6 jauhoista perunaa
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 dl maitoa
  • 2 munankeltuaista
  • 0.5 tl suolaa
  • pippuria, jauhettua muskottipähkinää
  • 2 munanvalkuaista
  • Soseuta kuoritut, keitetyt perunat. Lisää rasva, maito, keltuaiset ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto perunasoseen joukkoon varovasti nostellen.
  • Jaa seos voideltuihin, pieniin kohokasvuokiin ja kypsennä uunissa 200 asteessa 25 – 30 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kypsentämisen aikana, etteivät kohokkaat painu kasaan.
  • Tarjoa höyrytettyjen kasvisten ja hyvän leivän kanssa tai liha-, kala- tai kanaruokien lisäkkeenä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat