Perunagratiini
Annosmäärä
Ohje
- 1 kg kiinteitä perunoita (vihreä väritunniste)
- 5 dl kevytmaitoa
- 150 g juustoraastetta (emmentalia tai mozzarellaa)
- suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua persiljaa, kirveliä tai tilliä
- 1 valkosipulinkynsi
- Kuori perunat ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
- Keitä perunaviipaleita maidossa noin 15 minuuttia eli kunnes ne vat melkein kypsiä ja pehmeitä.
- Lisää kolmannes juustoraasteesta maidon ja perunoiden joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Pyyhi uunivuoan sisäpinnat halkaistulla valkosipulinkynnellä ja voitele vuoka kevyesti öljyllä tai margariinilla.
- Kaada perunat ja juustoinen maito vuokaan. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa reilu puoli tuntia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat