Hae reseptiä

Perunagratiini

Perunagratiini
Annosmäärä
Ohje
  • 1 kg kiinteitä perunoita (vihreä väritunniste)
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 150 g juustoraastetta (emmentalia tai mozzarellaa)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua persiljaa, kirveliä tai tilliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Kuori perunat ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  • Keitä perunaviipaleita maidossa noin 15 minuuttia eli kunnes ne vat melkein kypsiä ja pehmeitä.
  • Lisää kolmannes juustoraasteesta maidon ja perunoiden joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Pyyhi uunivuoan sisäpinnat halkaistulla valkosipulinkynnellä ja voitele vuoka kevyesti öljyllä tai margariinilla.
  • Kaada perunat ja juustoinen maito vuokaan. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
  • Kypsennä 175-asteisessa uunissa reilu puoli tuntia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat