Peruna-ruohosipulivohvelit
Annosmäärä
Ohje
- 3 munaa
- 2 dl maitoa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl grahamjauhoja
- 0.5 dl pullomargariinia
- 2 dl perunasosetta
- 0.5 tl suolaa
- 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 4 dl kermaviiliä
- 2 sipulia hienonnettuna
- 1 dl tuoretta, hienonnettua tilliä
- 6 rkl tuoretta, hienonnettua ruohosipulia
- Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon muut raaka-aineet. Anna taikinan turvota 15 minuuttia ja paista vohveliraudalla vohveleita. Koska taikinassa on rasvaa, tarvitset vain ensimmäisen vohvelin paistamiseen lisärasvaa.
- Tarjoa vohvelit yrttitahnan ja mädin kanssa. Voit paistaa taikinasta myös lettuja.
Yrttitahna:
- Sekoita raaka-aineet keskenään ja tarjoa kylmänä mädin ohella Peruna-ruohosipulivohveleiden lisäkkeenä.
Vinkki: Tahnasta saat kiinteämpää valuttamalla kermaviiliä 30 minuuttia ennen kuin lisäät muut aineet.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Ohukaiset, tacot ja tortillat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Välipalat, pienet syötävät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti