Hae reseptiä

Paahdettuja kasviksia ja pastaa

Paahdettuja kasviksia ja pastaa
Annosmäärä
Ohje
  • 1 kpl pieni (200 g) munakoiso
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 kpl pieni (200 g) kesäkurpitsa
  • 1 kpl varsisellerin vartta
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 0.5 sitruunan mehu
  • 2 rkl (kapriksia)
  • tuoretta basilikaa
Tarjoiluun
  • 150 g kuivaa nauhapastaa (tagiliatelle -pastaa)
  • maustamatonta tuorejuustoa
  • Halkaise ja viipaloi munakoiso. Ripottele viipaleiden päälle suolaa, jolloin munakoison ylimääräinen neste hikoilee pintaan.
  • Kuori punasipuli ja leikkaa kapeiksi lohkoiksi. Leikkaa myös kesäkurpitsa lohkoiksi.
  • Pyyhi munakoisopalat kuiviksi talouspaperilla. Asettele munakliso ja muut kasvikset, kirsikkatomaatit mukaan lukien, uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Pirskota päälle öljyä ja mausta timjamilla, oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Paahda kasviksia 250 asteessa grillivastuksien alla noin 10 minuuttia.
  • Sekoita kerran tai pari paahtamisen aikana. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  • Kaada paahtuneet kasvikset ja niistä irronnut neste tarjoiluastiaan. Mausta vielä sitruunamehulla, kapriksilla ja tuoreella basilikalla. Sekoita pasta kasvisten joukkoon. Tarjoa heti. Halutessasi voit laittaa annoksen päälle nokareen maustamatonta tuorejuustoa.

Vinkki:
Paahdetut kasvikset ovat herkullisia myös sellaisenaan esimerkiksi paahdetun ruisleivän päällä, riisin tai perunoiden kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät