Paahdettuja kasviksia ja pastaa
Annosmäärä
Ohje
- 1 kpl pieni (200 g) munakoiso
- 1 kpl punasipuli
- 1 kpl pieni (200 g) kesäkurpitsa
- 1 kpl varsisellerin vartta
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 2 rkl öljyä
- 1 tl timjamia
- 1 tl timjamia
- 2 tl oreganoa
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 0.5 sitruunan mehu
- 2 rkl (kapriksia)
- tuoretta basilikaa
- 150 g kuivaa nauhapastaa (tagiliatelle -pastaa)
- maustamatonta tuorejuustoa
- Halkaise ja viipaloi munakoiso. Ripottele viipaleiden päälle suolaa, jolloin munakoison ylimääräinen neste hikoilee pintaan.
- Kuori punasipuli ja leikkaa kapeiksi lohkoiksi. Leikkaa myös kesäkurpitsa lohkoiksi.
- Pyyhi munakoisopalat kuiviksi talouspaperilla. Asettele munakliso ja muut kasvikset, kirsikkatomaatit mukaan lukien, uunipellille leivinpaperin päälle.
- Pirskota päälle öljyä ja mausta timjamilla, oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Paahda kasviksia 250 asteessa grillivastuksien alla noin 10 minuuttia.
- Sekoita kerran tai pari paahtamisen aikana. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti.
- Kaada paahtuneet kasvikset ja niistä irronnut neste tarjoiluastiaan. Mausta vielä sitruunamehulla, kapriksilla ja tuoreella basilikalla. Sekoita pasta kasvisten joukkoon. Tarjoa heti. Halutessasi voit laittaa annoksen päälle nokareen maustamatonta tuorejuustoa.
Vinkki:
Paahdetut kasvikset ovat herkullisia myös sellaisenaan esimerkiksi paahdetun ruisleivän päällä, riisin tai perunoiden kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät