Hae reseptiä

Omenainen vuokaleipä

Annosmäärä
Ohje
  • 6 dl maitoa
  • 4 dl mysliä
  • 2 hapanta omenaa raasteena
  • 50 g tuorehiivaa
  • 0.5 dl siirappia
  • 0.5 dl öljyä
  • 8 dl sämpyläjauhoja
  • kurpitsan-, unikon-, pinjan- tai auringonkukansiemeniä
  • Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele kaksi leipävuokaa.
  • Lisää mysli maitoon ja anna pehmetä.
  • Lisää raastetut omenat.
  • Lämmitä seos kädenlämpöiseksi mikrossa ja murenna joukkoon hiiva.
  • Lisää loput aineista ja alusta taikina tasaiseksi.
  • Anna taikinan kohota liinalla tai muovikelmulla peitettynä lämpimässä paikassa noin puolen tunnin ajan.
  • Vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa taikina kahteen voideltuun vuokaan.
  • Anna kohota vielä noin 10 minuuttia.
  • Pistele leivät haarukalla ja koristele siemenillä.
  • Paista leivät kypsiksi uunin keskitasolla noin 45 minuutissa.
  • Peitä pinta tarvittaessa paiston loppuvaiheessa foliolla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset