Omenainen vuokaleipä
Annosmäärä
Ohje
- 6 dl maitoa
- 4 dl mysliä
- 2 hapanta omenaa raasteena
- 50 g tuorehiivaa
- 0.5 dl siirappia
- 0.5 dl öljyä
- 8 dl sämpyläjauhoja
- kurpitsan-, unikon-, pinjan- tai auringonkukansiemeniä
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele kaksi leipävuokaa.
- Lisää mysli maitoon ja anna pehmetä.
- Lisää raastetut omenat.
- Lämmitä seos kädenlämpöiseksi mikrossa ja murenna joukkoon hiiva.
- Lisää loput aineista ja alusta taikina tasaiseksi.
- Anna taikinan kohota liinalla tai muovikelmulla peitettynä lämpimässä paikassa noin puolen tunnin ajan.
- Vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa taikina kahteen voideltuun vuokaan.
- Anna kohota vielä noin 10 minuuttia.
- Pistele leivät haarukalla ja koristele siemenillä.
- Paista leivät kypsiksi uunin keskitasolla noin 45 minuutissa.
- Peitä pinta tarvittaessa paiston loppuvaiheessa foliolla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset