Omenainen lettuyllätys
Annosmäärä
Taikina
- 1.5 dl manna- tai kaurapuuroa
- 3 munaa
- 3 dl maitoa
- 1 dl omenamehua
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- ripaus suolaa
- 0.5 dl sulatettua voita tai margariinia
- 1 tl kanelia
- 0.5 tl leivinjauhetta
- paistamiseen öljyä, margariinia tai voita
- 500 g hapahkoja omenoita
- 2 dl kermaviiliä
- 3 rkl fariinisokeria
- kanelia
- Sekoita lettuainekset taikinaksi ja anna turvota tunnin verran. Paista lättyset pannulla rapeiksi ja kauniin ruskeiksi. Tarjoa omenatäytteen tai sokerin ja kanelin kera.
- Kuori ja raasta omenat. Jos omenat ovat kovin mehukkaita, valuta raasteesta mehua pois. Sekoita omenaraaste kermaviilin joukkoon. Mausta fariinisokerilla ja kanelilla.
- Nostele täytettä kylmille letuille, kääri rullalle ja tarjoile.
Ohjeet: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Välipalat, pienet syötävät