Hae reseptiä

Omena-perunapannu

Annosmäärä
Ohje
  • 4 perunaa
  • 1 sipuli
  • 3 omenaa
  • 0.5 tl suolaa
  • muutama kierros valkopippuria myllystä
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua tai persiljaa
  • Pese perunat hyvin. Niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa pitkittäin ohuehkoiksi lohkoiksi.
  • Kuori ja lohko sipuli. Valitse makeita omenoita. Ne eivät soseudu kovin helposti. Halkaise omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
  • Kypsennä peruna- ja sipulilohkoja tilkassa öljyä padassa tai suurella pannulla viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää omenalohkot ja jatka kypsennystä vielä noin 5 minuuttia
  • Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää vesi ja anna kypsyä kannen alla vielä viitisen minuuttia.
  • Lisää ruoan joukkoon juuri ennen tarjoilua tuoretta silputtua minttua tai persiljaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Lämpimät lisäkeruoat, Pannulla paistetut ruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti