Omena-perunapannu
Annosmäärä
Ohje
- 4 perunaa
- 1 sipuli
- 3 omenaa
- 0.5 tl suolaa
- muutama kierros valkopippuria myllystä
- 1 dl vettä
- 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua tai persiljaa
- Pese perunat hyvin. Niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa pitkittäin ohuehkoiksi lohkoiksi.
- Kuori ja lohko sipuli. Valitse makeita omenoita. Ne eivät soseudu kovin helposti. Halkaise omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
- Kypsennä peruna- ja sipulilohkoja tilkassa öljyä padassa tai suurella pannulla viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää omenalohkot ja jatka kypsennystä vielä noin 5 minuuttia
- Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää vesi ja anna kypsyä kannen alla vielä viitisen minuuttia.
- Lisää ruoan joukkoon juuri ennen tarjoilua tuoretta silputtua minttua tai persiljaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Lämpimät lisäkeruoat, Pannulla paistetut ruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti