Hae reseptiä

Marinoitu joulusalaatti

Annosmäärä
Ohje
  • 5 porkkanaa
  • 1 kookas lanttu
  • 2 punasipulia
  • 2 lehtisellerin vartta
Marinadiin
  • 2 dl keitinlientä
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl siirappia
  • 2 tl sinappia
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia
  • ripaus mustapippuria
  • 2 tl roseepippuria
  • 1 tl suolaa
  • Kuori porkkanat ja lanttu. Leikkaa reiluiksi paloiksi. Kypsennä palat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Säästä osa keitinliemestä marinadia varten.
  • Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös lehtisellerin varret. Yhdistä kaikki kasvikset.
  • Sekoita marinadin ainekset ja kaada kasvisten päälle. Anna salaatin marinoitua jääkaapissa ainakin vuorokauden ajan.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät