Marinoitu joulusalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 5 porkkanaa
- 1 kookas lanttu
- 2 punasipulia
- 2 lehtisellerin vartta
- 2 dl keitinlientä
- 0.5 dl valkoviinietikkaa
- 2 rkl siirappia
- 2 tl sinappia
- 1 rkl tuoretta rosmariinia
- ripaus mustapippuria
- 2 tl roseepippuria
- 1 tl suolaa
- Kuori porkkanat ja lanttu. Leikkaa reiluiksi paloiksi. Kypsennä palat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Säästä osa keitinliemestä marinadia varten.
- Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös lehtisellerin varret. Yhdistä kaikki kasvikset.
- Sekoita marinadin ainekset ja kaada kasvisten päälle. Anna salaatin marinoitua jääkaapissa ainakin vuorokauden ajan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät