Hae reseptiä

Mansikkatorttu

Annosmäärä
Ohje
  • 100 g voita tai margariinia
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.75 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 dl kevytkermaa
Täyte
  • 2 dl vispikermaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 0.75 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1.5 l mansikoita
  • 2 dl vettä tai punaista marjamehua
  • 1 dl hyytelösokeria
  • Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Levitä taikina halkaisijaltaan noin 26 cm:n piirakkavuokaan, myös vuoan reunoille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Valmista täyte: Vatkaa täytteen ranskankerma ja fariinisokeri keskenään. Lisää vatkattu kerma ja mausta vaniljasokerilla.
  • Levitä jäähtyneen torttupohjan päälle ensin täyte, sitten mansikat kokonaisina tai viipaleina.
  • Valmista kiille: Kiehauta vesi tai mehu. Ota kattila liedeltä ja lisää hyytelösokeri kuumaan nesteeseen koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja levitä kiille marjojen päälle.
  • Siirrä torttu jääkaappiin jäähtymään ja vetäytymään.
  • Tarjoa aikaisintaan seuraavana päivänä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat