Hae reseptiä

Mansikkajogurttijäädyke

Mansikkajogurttijäädyke
Annosmäärä
Ohje
  • 2 l mansikoita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • sitruunamelissaa tai basilikaa
  • Viipaloi puolet mansikoista ja levitä viipaleet annosvuoan tai lasien pohjalle.
  • Pakasta mansikat pienen vesimäärän (noin 1 rkl/lasi) kanssa vuoassa tai laseissa.
  • Soseuta loput mansikat jäädykeseosta varten. Mausta mansikkasose sokerilla. Lisää mansikkasoseeseen vaahdoksi vatkattu kerma ja jogurtti. Lusikoi seos jäädytettyjen mansikoiden päälle.
  • Pakasta. Anna jäädykkeen pehmetä hetken aikaa huoneenlämmössä ennen kumoamista. Kumoa ja koristele yrteillä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat