Mansikkainen vuohenjuustosalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 2 erilaista salaattia
- tuoretta basilikaa
- 1 l mansikoita
- 4 dl (paloiteltua kypsää broileria)
- 4 viipaletta paahtoleipää
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 g leikattavaa vuohenjuustoa
- rouhittua mustapippuria
- 3 rkl valkoista balsamicoa tai valkoviinietikkaa
- suolaa
- Revi erilaisia salaatteja annoslautasille.
- Silppua sekaan basilikaa.
- Perkaa mansikat ja viipaloi muutamia jokaiselle salaattilautaselle.
- Jos tahdot salaatista ruokaisan, lisää salaateille kuutioitua broileria.
- Paahda paahtoleivät ja hiero niihin valkosipulia.
- Viipaloi muutama mansikka myös jokaiselle paahtoleivälle.
- Leikkaa vuohenjuustosta noin 1,5 cm:n paksuinen viipale jokaiselle leivälle ja ripottele pinnalle pippuria.
- Laita leivät uunipellille.
- Survo loput mansikat ja mausta mansikkasose balsamicolla sekä ripauksella suolaa. Pirskota kastiketta salaattilautasille.
- Kuumenna paahtoleivät uunissa juuri ennen tarjoilua grillivastuksen alla vain sen verran, että juusto alkaa saada väriä ja hiukan pehmentyä.
- Nosta leivät salaattien päälle ja lusikoi päälle mansikkakastiketta. Tarjoa heti.
Vinkki:
Jos uunissasi ei ole grillivastusta, laita mansikanviipaleilla päällystetyt leivät salaattien päälle. Paista juustoviipaleet nopeasti pannulla ja siirrä leiville.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Marjat, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti