Hae reseptiä

Mansikkainen vuohenjuustosalaatti

Annosmäärä
Ohje
  • 2 erilaista salaattia
  • tuoretta basilikaa
  • 1 l mansikoita
  • 4 dl (paloiteltua kypsää broileria)
  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g leikattavaa vuohenjuustoa
  • rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl valkoista balsamicoa tai valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • Revi erilaisia salaatteja annoslautasille.
  • Silppua sekaan basilikaa.
  • Perkaa mansikat ja viipaloi muutamia jokaiselle salaattilautaselle.
  • Jos tahdot salaatista ruokaisan, lisää salaateille kuutioitua broileria.
  • Paahda paahtoleivät ja hiero niihin valkosipulia.
  • Viipaloi muutama mansikka myös jokaiselle paahtoleivälle.
  • Leikkaa vuohenjuustosta noin 1,5 cm:n paksuinen viipale jokaiselle leivälle ja ripottele pinnalle pippuria.
  • Laita leivät uunipellille.
  • Survo loput mansikat ja mausta mansikkasose balsamicolla sekä ripauksella suolaa. Pirskota kastiketta salaattilautasille.
  • Kuumenna paahtoleivät uunissa juuri ennen tarjoilua grillivastuksen alla vain sen verran, että juusto alkaa saada väriä ja hiukan pehmentyä.
  • Nosta leivät salaattien päälle ja lusikoi päälle mansikkakastiketta. Tarjoa heti.

Vinkki:
Jos uunissasi ei ole grillivastusta, laita mansikanviipaleilla päällystetyt leivät salaattien päälle. Paista juustoviipaleet nopeasti pannulla ja siirrä leiville.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Marjat, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti