Hae reseptiä

Mansikka-raparperihilloketta ja jäätelöä

Annosmäärä
Ohje
  • 600 g raparperia
  • 2 dl vettä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 0.75 l mansikoita
  • 1 l vaniljajäätelöä
  • Huuhtele ja kuori raparperi ja paloittele neljän sentin mittaisiksi paloiksi.
  • Kiehauta vesi, viini ja sokeri. Halutessasi voit korvata viinin vedellä (2 dl) ja sitruunamehulla (2 tl). Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa halki ja rapsuta sisältä siemeniä liemeen. Laita myös tanko liemeen ja lisää raparperi.
  • Keitä hiljalleen 5 – 10 minuuttia. Vältä sekoittamista.
  • Jäähdytä hilloke ja viipaloi joukkoon tuoreet, huuhdellut mansikat. Poista vaniljatanko. Tarjoa hiukan pehmenneen jäätelön kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat, Raparperi, parsa, yms