Hae reseptiä

Kukkakaalicurry

Annosmäärä
Ohje
  • 2 kpl nippusipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 500 g kukkakaalia
  • 1 kpl keltainen tai oranssi paprika
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl mietoa currytahnaa
  • 1 tl inkivääriraastetta
  • 1 dl kookosmaitoa
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • tuoretta korianteria tai persiljaa
  • Lohko sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paloittele kukkakaali ja paprikat.
  • Kuumenna vokkipannulla tilkka öljyä, lisää sipulit ja currytahna. Kuumenna sekoittaen.
  • Lisää inkivääriraaste sekä kukkakaali- ja paprikapalat. Kuullota aineksia muutaman minuutin ajan. Valele mukaan kookosmaitoa ja hauduta, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
  • Siirrä kukkakaalicyrry tarjolle ja hienonna pinnalle runsaasti tuoretta yrttiä.

Vinkki:
Kukkakaalicurry sopii loistavasti kesän grilliruokien lisäkkeeksi, esimerkiksi grillattujen lihavartaiden tai pihvien seuraan, makkaran tai broilerileikkeiden kaveriksi tai kalan kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Höystöt ja curryt, Kaalit, Sipulit, Vegetaariset ohjeet