Kukkakaalicurry
Annosmäärä
Ohje
- 2 kpl nippusipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 500 g kukkakaalia
- 1 kpl keltainen tai oranssi paprika
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl mietoa currytahnaa
- 1 tl inkivääriraastetta
- 1 dl kookosmaitoa
- ripaus suolaa ja sokeria
- tuoretta korianteria tai persiljaa
- Lohko sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paloittele kukkakaali ja paprikat.
- Kuumenna vokkipannulla tilkka öljyä, lisää sipulit ja currytahna. Kuumenna sekoittaen.
- Lisää inkivääriraaste sekä kukkakaali- ja paprikapalat. Kuullota aineksia muutaman minuutin ajan. Valele mukaan kookosmaitoa ja hauduta, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
- Siirrä kukkakaalicyrry tarjolle ja hienonna pinnalle runsaasti tuoretta yrttiä.
Vinkki:
Kukkakaalicurry sopii loistavasti kesän grilliruokien lisäkkeeksi, esimerkiksi grillattujen lihavartaiden tai pihvien seuraan, makkaran tai broilerileikkeiden kaveriksi tai kalan kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: