Hae reseptiä

Kuivatut omenalastut

Annosmäärä
Ohje
  • 8 kpl omenaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • Huuhtele omenat ja ota niistä siemenkodat pois omenaporalla. Leikkaa omenat poikittain mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai juustohöylällä.
  • Asettele omenalastut leivinpaperin päälle pellille ja ripottele päälle kanelia ja kardemummaa.
  • Siirrä pelti alle sata-asteiseen uuniin (noin 75 astetta) yön ajaksi. Kokeile aamulla, ovatko omenalastut ehtineet kuivua. Tarvittaessa pidä niitä vielä 100-asteisessa uunissa tunnin ajan. Anna omenoiden kuivahtaa huoneen lämmössä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vegetaariset ohjeet